تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

برای مقابله با استرس ها یا فشارهای روانی، راهکارهای مختلفی وجود دارد که شیوه مدیریت صحیح، آن ها را به ما می آموزد. با رعایت و بکارگیری این روش ها، می توانیم علاوه بر حل یا کم کردن مشکلات به آرامش پایدارتری دست یابیم و استرس خود را کنترل کنیم:

 

1) به خداوند توکل کنیم. توکل به خدا یکی از راههای کاهش استرس است.وقتی انسان یاد خدا را در دل خود زنده نگهدارد و ارتباط روحی و معنوی بین خود و خدا برقرار کند، به آرامش عمیق، همراه با خشنودی می رسد و با توکل به خدا از هرگونه استرس و اضطراب و فشار روانی رها می شود   .

 

2) عوامل استرس زا را کم کنیم. عوامل بی شماری ممکن است باعث استرس ما شوند. که باید این عوامل استرس زا را شناخته و سعی کنیم از زندگی خود حذف کنیم. برای مثال، اگر شلوغی موجب ناراحتی ما می شود، زمانی را برای خرید انتخاب کنیم که خلوت باشد.

 

3) از وقایع اطراف خود با اطلاع باشیم. بی اطلاعی و نادیده گرفتن حوادث و وقایع اطرافمان، دلیل بر شادی و عدم وجود مشکل نیست. گاهی اوقات آن چه ما بعلت عدم آگاهی از اصل موضوع در ذهن خود تصور می کنیم، بسیار بدتر و ناراحت کننده تر از آن چیزی است که واقعاً اتفاق افتاده است.

 

4) از وضعیت جسمی خود آگاه باشیم .از نشانه های پریشانی در خود از قبیل سردرد، آشفتگی، درد معده، نداشتن تمرکز، سرماخوردگی، خستگی زیاد و ... مطلع باشیم. زیرا این علائم می توانند نشانه های استرس باشد که باعث اختلالات جدی تر از قبیل: زخم معده، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و..... باشند.

 

5) برنامه های زندگی را اولویت بندی کنیم .

 

6) به موقع از خانه خارج شویم.

 

7) وقت خود را تنظیم کنیم.

 

8) از شر وسایل اضافی و بی مصرف خلاص می شویم.

 

9) شب ها به موقع و به اندازه کافی بخوابیم.

 

10) صبح زود از خواب بیدار شویم.

 

11) عادت های استرس زای خود را عوض کنیم .یا اگر ترک آنها مشکل است سعی کنیم از حال و هوای آن عادت خود را خارج کرده یا مسیر فکر خود را تغییر دهیم.

 

12) از معاشرت با افراد استرس زا بپرهیزیم.

 

13) ازقابت با دیگران خودداری کنیم.

 

14) از تکنولوژی درست استفاده کنیم.

 

15) به چشمان خود استراحت بدهیم.

 

16) مشکلات را بپذیریم. صبر و پذیرش مشکل و دگرگون کردن موقعیت، بار عاطفی مشکل را کم کنیم.

 

17) ورزش کنیم.

 

18) به تغذیه خود برسیم.

 

19) با آرامش غذا بخوریم.

 

20) روابط اجتماعی خود را گسترش دهیم. هنگامی که تحت استرس یا فشار روانی هستیم، بطور غریزی تمایل داریم که به گوشه تنهایی پناه ببریم. کاری اشتباه تر از این وجود ندارد، چون گوشه گیری باعث می شود تا حواس خود را بیشتر روی مشکلات و افکار منفی متمرکز کنیم که به جای حل آن به تشدید استرس کمک می کند.

 

21) هیجانات سرکوب شده خود را تخلیه کنیم. متخصصان معتقدند عمل ساده افشای خود باعث تسکین فشار روانی می شود. نوشتن احساساتمان در دفترچه یا صحبت کردن در نوار کمک می کند تا فشار روانی ناشی از رویدادهایی مثل از دست دادن شغل، شروطی، ... کم شده و راحت تر و منطقی تر درباره راه حل های مشکلاتمان بیندیشیم.

 

22) مثبت بیندیشیم .مثبت فکر کردن باعث آرامش فکر می شود، که این امر می تواند با تغییرات فیزیولوژیک که هنگام بوجود آمدن استرس اتفاق می افتد، مقابله کند، بسیاری از استرس هایی که تجربه می کنیم از احساسات منفی اطرافمان ناشی می شوند.اندیشیدن به اشخاص یا چیزهایی که به آنها عشق می ورزیم آثار خوبی را برجای می گذارد.

 

23) روی موضوع آرامش بخش تمرکز کنیم. اگر افکارمان به دام اوضاع و احوال نگران کننده ای اسیر شد، سعی کنیم با انحراف افکار روی موضوع های آرام بخش مانند یادآوری خاطرات لذت بخش و یا دقت در تصاویر زیبا، از افکار منفی دوری کنیم.

 

24) به زمان حال فکر کنیم. دکتر ژان بورسینکو در " پرورش روح و جسم " می نویسد: اگر بتوانیم ذهن خود را چنان پرورش دهیم که امیدها و آمال خود را کنار گذاشته و در موقع مناسب به سراغ تک تک آنها برویم، به آرامش ذهنی دست خواهیم یافت.

 

سایر تکنیک های مقابله با استرس شامل موارد زیر می باشند:

 -بخندیم

 -به موسیقی ملایم گوش کنیم.

-صاف بایستیم.

-رای خود ارزش قائل شویم.

- "نه " گفتن را بیاموزیم.

-به اخبار ناخوشایند توجه نکنیم.

-گاهی مسائل را رها کنیم.

-از متخصصان کمک بگیریم.

-با مدیتیشن آرامش خود را بدست آوریم.

 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

دیدگاه کاربران

 

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics